Strast do uporabe svežih sestavin lahko pripelje tudi do tega, da so dateljni prava zakladnica za različne ideje dobrot.
Strast do ustvarjanja prijetnih dobrot iz zdravih sestavin je Sarina večna spremljevalka. Nekega sončnega jutra, ko se je Sara sprehajala po lokalni kmečki tržnici, je opazila kotiček, kjer so jo pritegnili sveži dateljni. Prešinil jo je navdih in vedela je, da mora pripraviti presno in slastno torto s temi čudovitimi sadeži.
Ko je prispela domov, je najprej naredila načrt, kako bo naredila popolnoma nov recept za presno torto s previdno izbranimi sestavinami.
Sara je navdušena kupila veliko količino datljev in se vrnila v svojo pekarno in začela delati. Po pekarni je bil prijetni vonj in že po tem je vedela, da ji bo nova sladica uspela. Ko je s srcem ustvarjala svojo prvo presno torto, kjer bodo dateljni imeli glavno vlogo je bila prav ponosna nase.
Sara je s svojimi spretnimi rokami mešala sestavine, dokler ni nastala gladka in žametna masa iz različnih svežih sadežev. Nato je pripravila zmes v kateri so bili dateljni in mleti mandeljni. V zmes je dala maso iz svežega sadja in nato vse skupaj položila v hladilnik za nekaj ur.
Po nekaj urah je zazvonil merilnik časa in nakazal, da je torta pripravljena. Sara je previdno vzela iz hladilnika presno torto in z navdušenjem povonjala presno torto. Dišala je nadvse mamljivo.
Ni mogla upreti, da ne bi odrezala prvega kosa, da preizkusi svojo stvaritev. V trenutku, ko je torto okusila, je vedela, da ji je uspelo. Torta je bila sočna in nežna. Slastni dateljni so pokali od sladkobe. To je bil čisti užitek.
Glas o Sarini presni torti, kjer so tudi dateljni, se je razširil po vasi kot požar. Od tistega dneva dalje je imela vedno na voljo nekaj okusov presnih tort, kjer so bili tudi dateljni vedno prisotni.