Gimnastična žoga in moje bolečine v križu

Dokler nimaš bolečin v križu, ne veš, kako to boli. Te bolečine so res hude in takrat bi naredil vse, samo da mine. Ko me je začel boleti križ in je to trajalo 14 dni, sem poklicala zdravnika, da sem se naročila na pregled. Po pogovoru z njim sem spoznala, da bom mogla sama poskrbeti zase in za svoj hrbet. Seveda mi je on lahko pomagal, a le s tabletami za bolečine. Tega pa na dolgi rok nisem želela.

Doma sem na spletu iskala rešitve in videla vaje z gimnastično žogo. Ta ideja mi je bila precej zanimiva, kajti resnično bi mi lahko pomagala, če bi redno telovadila. Tako sem se odločila, da si to gimnastično žogo kupim in začnem telovaditi. 

Najprej sem si jo hotela kupiti kar preko spleta, potem pa sem si premislila in šla v športno trgovino po nasvet. Kupila sem si zelo dobro gimnastično žogo, si jo že isti dan napihnila in začela telovaditi. Prvo kar sem naredila, sem se nanjo ulegla in počasi raztegovala hrbet. Kako me je bolelo, prav čutila sem, kako imam cel hrbet trd in kako nujno potrebujem vaje. Tako sem ležala na žogi kar nekaj časa, dokler nisem čutila, da sem se dovolj raztegnila. To sem počela vsak dan, preden sem začela telovaditi. 

Na spletu so bile prikazane vaje z gimnastično žogo, tako da sem morala samo slediti navodilom. Danes delam vaje že en mesec in ne potrebujem več tablet proti bolečinam. Saj to. Vem pa, da se bom morala navadi na telovadbo, kajti brez nje, me bo hrbet začel ponovno boleti. Upam, da bom telovadila vedno, saj pol ure na dan.

Dodaj odgovor