Ureditev vrta in vrtno pohištvo

Sama sem človek, ki sem rada veliko doma. Ne potrebujem veliko, le svoj lastni dom, kjer sem lahko to kar si želim. Tako sem imela srečo, da sem si zgradila hišo v kateri sedaj uživam z družino. Na koncu sem imela še samo projekt, da uredim zunanjo teraso in kupim pravo vrtno pohištvo, kjer bom lahko prebirala knjige in uživala ob pitju kavice. Ne vem zakaj mi to toliko pomeni, ampak od vedno sem rada uživala na terasah. Prej sem živela kot podnajemnik in vem, da sem že takrat iskala stanovanja, ki imajo balkon, ker mi to res veliko pomeni. Lahko rečem, da se vsako jutro prebujam srečna, ko vem, da imam lepo vrtno pohištvo, ki naredi našo teraso prekrasno, tako pozimi kot poleti. 

Vsako jutro skozi celo leto, spijem kavico na terasi. Včasih se mi pridružijo tudi starši, ki živijo nedaleč stran, ali pa kakšna prijateljica, ki pred službo vleti, da malo poklepetava. Dan je takoj lepši. Tisti, ki misli, da ne potrebuje čvekov ob kavici, zame ne razmišlja prav. Vsak potrebuje čvek ob kavici in če je to možno na lepi terasi in da je vrtno pohištvo lepo, je to še toliko boljše. 

Ureditev vrta in vrtno pohištvo

Pozimi teraso zapremo, zato lahko vrtno pohištvo ostane točno tako, kot je poleti, ne rabimo pospravljati in spreminjati stvari. To sem vedela že takrat, ko smo delali, da terasa mora biti zaprta, ker živimo v kraju, kjer so jeseni zjutraj polne vlage in megle. Tako še ni mrzlo, ampak je megla in vrtno pohištvo bi bilo hitro uničeno. 

Sama skrbim za hišo tako, da jo čistim sproti, enkrat na mesec pa pride čistilka in očisti hišo v celoti. Lahko bi to počela tudi sama, vendar mi ni treba in zakaj bi se matrala, če to lahko nareedi nekdo drug. Nisem lena, le znam ceniti moj čas in raje mi lepo in očiščeno vrtno pohištvo pričara lep trenutek ob pitju kave.